هوش کسب وکار و داشبورد های اطلاعاتی

مقدمه ای بر هوش کسب وکار و داشبورد های اطلاعاتی
تصمیم گیری صحیح همواره از مهمترین و در عین حال پیچیده ترین دغدغه های بشر بوده است. با توسعه روابط انسانها، توسعه فناوری ها و گسترش سلایق و تنوع نیازمندیهای جوامع انسانی در عصر اخیر نیز، بر این پیچیدگی روزبه روز افزوده میشود. از این رو ابزارهایی که بتوانند در این مسیر پشتیبان مطمئنی برای تصمیمگیران بوده و اطلاعات مفید و به موقع و قابل درک را در اختیار آنها قرار دهند از ضروریات بقاء و موفقیت سازمان ها در چنین محیط هایی محسوب می شود.
در این شرایط تصمیمگیری نمیتواند بر گزارشهای خستهکننده طولانی و حجیم معمول استوار باشد و ابزارهای مناسب تر و اثربخش تر را طلب می کند.
امروزه هوش کسب و کار از پرکاربردترین واژگان در حوزه مدیریت عملکرد شنیده میشود. هوش کسب و کار تلاش می کند اطلاعات مورد نیاز مدیران و تصمیم گیران را از میان انبوه دادههای موجود در سازمان، پالایش نموده به شکلی مناسب در اختیار آنها قرار دهد.
در بین اجزای مختلف هوش کسب و کار داشبوردها اهمیت ویژه و ممتاز یافتهاند.
یک داشبورد به زبان ساده نمایشگری است که عملکرد یک سیستم را به وسیله شاخص های کلیدی عملکرد در اختیار کاربرانش قرار می دهد.
مثال: تصور کنید شما راننده یک اتومبیل یا خلبان یک هواپیما هستید در این صورت اطلاعات مهمی درباره سرعت، فشار روغن، دما و نظایر آن ها در اختیار شماست. چراغ های سبز و زرد و کیلومتر شمار به صورت هوشمندانهای در مکان مناسب خود جای گرفتهاند. به طوری که با یک نگاه و بدون این که تمرکزتان را از دست بدهید می توانید متوجه شوید که آیا همه چیز عادی است یا خیر و سپس بر اساس این شرایط می توانید تصمیم لازم را اتخاذ کنید.
همانگونه که رانندگان و خلبانان در انجام کارهای خود به داشبوردها تیکه می کنند مدیران امروز نیز به طور فزایندهای به استفاده از داشبورد های کسب و کار برای کمک به اداره سازمان خود متمایل شدهام. مزایای داشبوردها در محیط کسب و کار در واقع همان مزایای داشبورد هایی است که که در اتومبیل استفاده می شود. یعنی در اختیار قرار دادن نمایشگرهایی با طراحی مناسب که بتوانند اطلاعات مورد نیاز برای پایش متغیر هایی که در حیطه مسئولیت کاربران است را فراهم آورد. از این طریق میتوان مشکلات را سریعتر شناسایی کرده و اقدام اصلاحی لازم جهت بهبود عملکرد را اتخاذ نمود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
۹ ویژگی پنهان در کتابخانه چند رسانه ای وردپرس
چگونه صفحات ساخته شده با المنتور را بهینه کنیم؟
چگونه جیمیل بسازیم؟ آموزش کامل ساخت اکانت جیمیل
چگونه سرعت سایت وردپرسی را افزایش دهیم؟
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام..ممنون از مطلب خوبتون